Het gemak van een verhuislift
Een verhuislift is de ideale oplossing om de werklast te verlichten tijdens een verhuizing. Of het nu om een etagewoning gaat of een eengezinswoning, in beide gevallen is een verhuislift in staat het moeizame trappen lopen te vervangen. Wellicht heb je ooit de fysieke belasting meegemaakt die bij een verhuizing komt kijken. Er is veel sjouwen en optillen, de belasting voor je rug is niet gering. Als daar nog bij komt dat je bijvoorbeeld met grote meubelstukken langs een wenteltrap moet door een klein trapgat, dan maakt dat de verhuizing er niet makkelijker op.
Wat zijn de voordelen?
trap af moet.
Welk type is voor jouw het meest geschikt?
De lift kan je huren bij een bedrijf die deze dan aflevert, dit kan met of zonder verhuispersoneel. Een andere mogelijkheid is dat de lift in het totaalpakket zit van je verhuizing. In verband met jouw veiligheid, is het het aan te raden om een bemande lift te huren. Deze vakman heeft de ervaring en kennis in huis om de lift veilig te kunnen bedienen. Dit zijn goede opties voor een verhuislift in Delft of een verhuislift in Dordrecht.
Verhuis op een veilige en efficiënte manier
Verhuizen is altijd een hele klus. Het is een gebeurtenis waar je naar uit kijkt, een nieuwe woning, een nieuwe omgeving en dat is een mooi vooruitzicht. Tegelijkertijd zijn er ook gevoelens van bezorgdheid, je vraagt je af, hoe krijg ik al mijn spullen heelhuids van de ene locatie naar de andere locatie? Verhuizingen kunnen verschillend in omvang zijn met elk hun eigen aspecten. Als je ervoor kiest de verhuizing geheel of gedeeltelijk zelf uit te voeren, dan zijn er diverse aandachtspunten waar je op moet letten. Bij een volledige uitbesteding zal het verhuisbedrijf dit tot in detail met jouw bespreken. Ga je echter zelf het een en ander verhuizen dan zal het gemak van verhuisliften huren zeker de klus versnellen.
Waarom is een verhuislift zo voordelig?
Verhuisliften huren zal winst geven op vele terreinen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de snelle logistieke stroom van de inboedel, het van A naar B brengen gaat sneller met een verhuislift. Geen gesjouw en gedoe meer met grote objecten door smalle trapgaten en steile gevaarlijke trappen. Denk aan de tijdswinst die je behaalt, snel en vlot gaat de inboedel van de etage door het raam of de deur naar de verhuislift en naar de begane grond. Tevens is er veel minder risico op het beschadigen van je inboedel, er kan een kortere weg met minder obstakels worden afgelegd.
En dan natuurlijk de veiligheid, die moet altijd voorop staan. Door de snelle manier van transport van de inboedel zijn er ook minder deuropeningen waar je doorheen moet. Dit geeft weer een kleiner risico op het klem zitten van je hand of vingers tussen muren of kozijnen. Uitglijden op een trap is ook verleden tijd, de verhuislift vervangt nu als het ware de trap.
Variaties in verhuisliften
Er is een gevarieerd aanbod aan verhuisliften. De keus is uiteraard sterk afhankelijk van de omvang van de verhuizing, tevens speelt de etagehoogte van de oude naar de nieuwe woning ook een rol. Denk ook aan de gewichten en de afmetingen van de inboedel die verhuist moet worden. Kan de verhuislift dit gewicht aan? Is het draagplatform groot genoeg voor mijn meubels? Zijn er obstakels op de verhuislocatie die de lift in de weg kunnen staan? Allemaal aandachtspunten die je van te voren kunt bekijken. Daarnaast is er ook een prijsverschil per verhuislift. Ga je voor de goedkoopste of ga je voor de meest efficiënte verhuislift? Alle verhuisliften zijn mobiel, de werkhoogtes kunnen variëren van 10 tot 33 meter. Een verhuislift huren kan met of zonder bekwaam personeel. Tevens zijn ze te huren per uur, per dag of een deel van de dag.
Verhuisliften zijn te huren in drie gangbare uitvoeringen: een verhuislift die op een aanhanger staat, een verhuislift die is bevestigd op een vrachtauto, en een bemande verhuislift met machinist.
Een verhuislift: wat is dat?
Stelt u zich even voor: u woont op de 9de verdieping van een appartementsgebouw en u wilt verhuizen naar een andere stad. Uw volledige huisraad moet mee: de televisie, de wasmachine, uw bed, de kleerkast, enzovoorts. Hoe moeten alle spullen beneden geraken? Langs de trap? Langs de veel te kleine lift van het flatgebouw? Via het raam met een takel? Het is veel gemakkelijker om een groot deel van uw huisraad in één keer beneden te krijgen met een verhuislift. Maar wat is een verhuislift, ook wel ladderlift genoemd? Een verhuislift is een verplaatsbare lift, bestaande uit een uitschuifbare ladder en een liftplatform. Het liftplatform wordt aangestuurd door een elektrische motor en kan over de ladder heen en weer bewegen. Dit platform kan een groot gewicht verdragen (vaak zelfs 400 kilogram of meer) en kan tijdens het verhuizen volgestapeld worden met spullen. Als het platform op de hoogte van een raam kan komen, kan men vanuit de flat gemakkelijk de huisraad op de lift zetten. Op deze manier is het mogelijk om in één keer heel wat huishoudelijke toestellen beneden te krijgen.
Hoe aan een verhuislift geraken?
Als u een verhuisbedrijf inschakelt, zal dit bedrijf zelf zorgen voor een verhuislift indien de spullen van een hoge verdieping naar beneden moeten gehaald worden. Als u zelf de verhuizing wilt uitvoeren, is het mogelijk om een verhuislift te huren. Er bestaan losse verhuisliften die u handmatig kunt verrijden, maar vaak is een verhuislift gemonteerd op een aanhanger of een verhuiswagen. Welk type verhuislift u het best huurt, is afhankelijk van een aantal factoren:
- De hoogte die het platform moet kunnen bereiken.
- Het gewicht dat de lift moet aankunnen.
- De ruimte die u beneden hebt om de lift te plaatsen.
In vrijwel elke situatie is het mogelijk om een geschikte ladderlift te huren waarmee u op een gemakkelijke manier uw huisraad beneden kunt krijgen. Indien u hierover meer informatie wenst, kunt u het best contact opnemen met een verhuurbedrijf.
Wie kan een verhuislift bedienen?
Bij verkeerd gebruik van een verhuislift bestaat het risico op beschadiging van de lift of van uw eigendom. Een ongeval is snel gebeurd. Daarom is het meestal een ervaren medewerker van een verhuurbedrijf die een ladderlift bedient. Bij de totaalprijs van het huren van de lift worden de werkuren van de medewerker meegerekend.
Waarvoor wordt een verhuislift gebruikt?
Ieder persoon in Nederland verhuist gemiddeld in zijn of haar leven minimaal één keer. Daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. Al je spullen moeten van het ene naar het andere huis en dat is best een hele onderneming. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Allereerst heb je natuurlijk vrienden en familieleden die je helpen. Daarnaast is een verhuiswagen of in ieder geval vervoer om je spullen te transporteren, erg handig. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een verhuislift. Maar waarvoor wordt een verhuislift gebruikt? Het wordt je duidelijk na het lezen van dit artikel.
Waarvoor wordt een verhuislift gebruikt?
Het lastige van verhuizen is vaak de spullen van de bovenverdieping. Veel kasten en bedden moet je eerst helemaal uit elkaar halen om ze vervolgens in je nieuwe huis weer in elkaar te zetten. Bijvoorbeeld omdat het trapgat te klein is of omdat de trap simpelweg te steil is. Met een verhuislift is dat probleem echter opgelost. Je kunt dan namelijk je spullen door het raam heen met de verhuislift naar beneden transporteren. Vervolgens til je ze bij je nieuwe huis met dezelfde verhuislift weer omhoog om ze door het raam naar binnen de krijgen. Op die wijze voorkom je een hoop gesjouw en irritatie wanneer er weer iets nét niet door het trapgat past. En omdat je grote stukken tegelijk omhoog kan transporteren, hoef je niet alle meubels van de bovenverdieping helemaal uit elkaar te halen.
Verhuislift noodzakelijk
Waar een verhuislift in veel gevallen vooral erg handig is, zijn er ook meerdere situaties te noemen waarin zo’n lift eigenlijk noodzaak is. Bijvoorbeeld als je van of naar een appartement of een flat gaat verhuizen. Het is onmogelijk werk om al je spullen drie of vier verdiepingen omhoog te sjouwen en vaak zijn de liften in appartementencomplexen en flatgebouwen te klein om grote spullen in kwijt te kunnen. In dat geval is een verhuislift echt noodzakelijk.
Hoe kom je aan een verhuislift?
Nu we antwoord hebben op de vraag waarvoor een verhuislift nodig is, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je aan een verhuislift komt. Als je verhuist in samenwerking met een verhuisbedrijf kun je het meestal gewoon via dat verhuisbedrijf regelen. Wanneer je op eigen houtje verhuist, is het ook mogelijk om voor een dag een verhuislift te huren! Dit kan bij ons bijvoorbeeld in Rotterdam en Den Haag.
Verhuizen, leuk! Maar heb je de woning wel laten keuren?
Iedereen verhuist wel eens, je bent er enthousiast over en gaat waarschijnlijk in een leuke woning wonen. Goed mogelijk dat je een koophuis hebt uitgekozen, je kunt er dan voor kiezen om een keuring in Rotterdam (bouwkundig) te laten doen. Je kunt de keurmeester ook vragen of de woning wel geschikt is voor een verhuislift. Zo sta je niet voor verassingen
Waarvoor wordt een verhuislift gebruikt?
Het lastige van verhuizen is vaak de spullen van de bovenverdieping. Veel kasten en bedden moet je eerst helemaal uit elkaar halen om ze vervolgens in je nieuwe huis weer in elkaar te zetten. Bijvoorbeeld omdat het trapgat te klein is of omdat de trap simpelweg te steil is. Met een verhuislift is dat probleem echter opgelost. Je kunt dan namelijk je spullen door het raam heen met de verhuislift naar beneden transporteren. Vervolgens til je ze bij je nieuwe huis met dezelfde verhuislift weer omhoog om ze door het raam naar binnen de krijgen. Op die wijze voorkom je een hoop gesjouw en irritatie wanneer er weer iets nét niet door het trapgat past. En omdat je grote stukken tegelijk omhoog kan transporteren, hoef je niet alle meubels van de bovenverdieping helemaal uit elkaar te halen.
Verhuislift noodzakelijk
Waar een verhuislift in veel gevallen vooral erg handig is, zijn er ook meerdere situaties te noemen waarin zo’n lift eigenlijk noodzaak is. Bijvoorbeeld als je van of naar een appartement of een flat gaat verhuizen. Het is onmogelijk werk om al je spullen drie of vier verdiepingen omhoog te sjouwen en vaak zijn de liften in appartementencomplexen en flatgebouwen te klein om grote spullen in kwijt te kunnen. In dat geval is een verhuislift echt noodzakelijk.
Hoe kom je aan een verhuislift?
Nu we antwoord hebben op de vraag waarvoor een verhuislift nodig is, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je aan een verhuislift komt. Als je verhuist in samenwerking met een verhuisbedrijf kun je het meestal gewoon via dat verhuisbedrijf regelen. Wanneer je op eigen houtje verhuist, is het ook mogelijk om voor een dag een verhuislift te huren! Dit kan bij ons bijvoorbeeld in Rotterdam en Den Haag.
Verhuisliften: snel en praktisch
Een verhuislift (ook wel ladderlift genoemd) is een uitermate handig apparaat om snel en praktisch goederen buitenom naar een etage te transporteren. De verhuislift wordt schuin tegen de gevel geplaatst en heeft de beschikking over een horizontaal platform waarop verhuisdozen of andere huisraad geplaatst kunnen worden. De aandrijving van een verhuislift geschiedt doorgaans met een benzinemotor, maar ze zijn ook leverbaar met een elektromotor. Professionele verhuisbedrijven beschikken niet zelden over een bestelauto waarop de verhuislift aan de achterzijde is gemonteerd. Op die manier is de verhuislift eenvoudig te verplaatsen.
Waarom een verhuislift gebruiken?
De vraag “waarom een verhuislift gebruiken?” valt eenvoudig te beantwoorden: tijdwinst. Een verhuislift maakt het immers mogelijk de goederen direct op de juiste plaats het pand binnen te brengen zodat het tilwerk tot een minimum wordt beperkt. Zelfs als een pand beschikt over een personenlift blijft een verhuislift de meest praktische oplossing, de transportlijnen blijven zo kort mogelijk. De verhuislift wordt op straat voor het pand geplaatst, waarna de lift wordt afgesteld op de te gebruiken raampartij. Moderne verhuisliften zijn in staat om 250 kilogram in één keer naar boven te transporteren en kunnen een afstand van meer dan dertig meter overbruggen.
Hoe ging het vroeger?
In de grote steden werd vaak gebruik gemaakt van ‘touw en blok’. De katrol werd daarbij bevestigd aan een uitstekende hanenbalk. In met name het centrum van Amsterdam zie je deze traditionele hanenbalken nog steeds zitten. Vervolgens werd de last aangehaakt en door middel van het touw omhoog getakeld. Vooral het aanhaken van de last was een specialistisch werkje. Niet zelden belandden de goederen op straat in plaats van op de etage. Uiteraard werd er vroeger ook nog veel over de trap vervoerd, wat een vermoeiende en tijdrovende aangelegenheid is. Met de komst van de verhuislift is het leven van de verhuizer een stuk aangenamer geworden. Gemak dient de mens, nietwaar?